Στεγνωτήρια Ρούχων

(0)

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

Συχνές Ερωτήσεις

Θα βρω στεγνωτήρια στο allSmart;

Στο allSmart θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία σε στεγνωτήρια! Κάνε τις αγορές σου και κέρδισε διπλούς πόντους εξαργύρωσης.

Πως να επιλέξω το σωστο στεγνωτήριο και τι να προσέξω πριν την αγορά;


Σκέφτεσαι να αγοράσεις στεγνωτήριο για το σπίτι σου; Σου προτείνουμε έναν οδηγό για επιλέξεις το κατάλληλο!


Αρχικά, σκέψου τις ανάγκες σου για να επιλέξεις την ιδανική χωρητικότητα. Αν χρησιμοποιείς τη συσκευή για 1-2 άτομα θα επιλέξεις ένα μικρότερο στεγνωτήριο από ό,τι για μία μεγάλη οικογένεια.  Για ένα με δύο άτομα στο σπίτι ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο 5 κιλών είναι ιδανικό. Για οικογένειες προτείνουμε 8-9 κιλά και άνω.

Σημαντικό είναι επίσης να μετρήσεις τις διαστάσεις της συσκευής και να βεβαιωθείς ότι ταιριάζει στον χώρο σου.  

Η ενεργειακή απόδοση μετράει! Επίλεξε ένα στεγνωτήριο με υψηλή ενεργειακή απόδοση για να μειώσεις το κόστος λειτουργίας στον λογαριασμό του ρεύματος αλλά και την επίδρασή του στο περιβάλλον.

Τέλος, εξέτασε τα διαθέσιμα προγράμματα και τις λειτουργίες του στεγνωτηρίου. Βεβαιώσου ότι ταιριάζουν με τις ανάγκες σου και με τον τύπο ρούχων που έχεις, όπως ευαίσθητα ρούχα, πρόγραμμα στεγνώματος με χαμηλή θερμοκρασία κ.α.

Για να επιλέξεις το σωστό στεγνωτήριο, ανακάλυψε μία μεγάλη ποικιλία σε στεγνωτήρια στο allSmart! 

Με ΚΑΘΕ αγορά κερδίζεις διπλούς πόντους επιβράβευσης που μπορείς να εξαργυρώσεις σε επόμενες αγορές!

Να επιλέξω στεγνωτήριο ή πλυντήριο-στεγνωτήριο;

Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή σε στεγνωτήριο ή σε πλυντήριο - στεγνωτήριο, μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε αγοράς!

Στεγνωτήριο:

Πλεονεκτήματα:

 1. Καλύτερη Απόδοση: Τα αυτόνομα στεγνωτήρια συνήθως παρέχουν καλύτερη απόδοση στεγνώματος σε σύγκριση με τα πλυντήρια-στεγνωτήρια.
 2. Ευελιξία: Σου επιτρέπουν να πλένεις και να στεγνώνεις τα ρούχα σου ταυτόχρονα με την πλύση. Μπορείς επίσης να επιλέξεις τον βαθμό στεγνώματος που επιθυμείς ώστε τα ρούχα να είναι έτοιμα για πιο εύκολο σιδέρωμα! 
 3. Ειδικές λειτουργίες: Μπορείς να επιλέξεις ένα στεγνωτήριο που να διαθέτει ειδικές λειτουργίες όπως πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα ή ειδική σχάρα για στέγνωμα παπουτσιών.

Μειονεκτήματα:

Επιπλέον Χώρος: Επιλέγοντας μία συσκευή στεγνωτηρίου, θα χρειαστείς επιπλέον χώρο για την τοποθέτησή του, εκτός από αυτός που θα διαθέσεις για το πλύντήριό σου.

Πλυντήριο-Στεγνωτήριο:


Πλεονεκτήματα:

 1. Εξοικονόμηση χώρου: Ιδανικό για μικρούς χώρους, καθώς συνδυάζει δύο λειτουργίες σε ένα μηχάνημα.
 2. Πρακτικότητα: Ολοκληρώνει τη διαδικασία πλυσίματος και στεγνώματος σε ένα μόνο κύκλο, εξοικονομώντας χρόνο.

Μειονεκτήματα:

 1. Απόδοση στεγνώματος: Η απόδοση του στεγνώματος ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο σε ένα αυτόνομο στεγνωτήριο.
 2. Λειτουργία: Καθώς μιλάμε για μία συσκευή 2-1, είναι φυσικό πως όταν χαλάσεις το πλυντήριο χάνεις και τη λειτουργία του στεγνωτηρίου. 
 3. Μυρωδιά μαλακτικού: Η μυρωδιά των ρούχων δεν είναι τόσο έντονη όσο θα ήταν με ένα απλό πλύσιμο, ωστόσο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και θα μυρίζουν πολύ καλύτερα μετά την ειδική πλύση - στέγνωμα παρά με το άπλωμα. 

Για στεγνωτήριο ρούχων, ανακάλυψε μία μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα προϊόντα στο allSmart και κάνε τις αγορές σου κερδίζοντας διπλούς πόντους εξαργύρωσης.

Πως να καθαρίσω το στεγνωτήρια ρούχων;

Η καθαριότητα του στεγνωτηρίου ρούχων είναι σημαντική για να διατηρήσεις την αποτελεσματικότητά του και να αποφύγεις τυχόν προβλήματα και δυσοσμία στα ρούχα!

Αρχικά, το πρώτο και κυριότερο βήμα πριν τον καθαρισμό είναι να αποσυνδέσεις το στεγνωτήριο από την παροχή ρεύματος για ασφάλεια.

Για το εσωτερικό του στεγνωτηρίου, καθάρισε το φίλτρο σκόνης μετά από κάθε φορτίο ρούχων. Βγάλε το φίλτρο, απομάκρυνε τη σκόνη και ξέπλυνε το με χλιαρό σαπουνόνερο. Σκούπισε επίσης τον εσωτερικό κάδο με ένα υγρό πανί για να φύγουν τυχόν σκόνη ή υπολείμματα ρούχων.

Για το εξωτερικό, χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις την πόρτα και τα γύρω γύρω πλαίσια. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις, τους αεραγωγούς για να δεις αν υπάρχουν εμπόδια. 

Τέλος, αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό, τοποθέτησε το φίλτρο και επανασύνδεσέ το στεγνωτήριο στην παροχή ρεύματος.

Φρόντισε να κρατάς το στεγνωτήριό σου καθαρό και τα ρούχα σου ακόμη καθαρότερα! Για στεγνωτήρια, δες όλες τις επιλογές σου στο allSmart και κέρδισε διπλούς πόντους εξαργύρωσης με κάθε αγορά.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το στέγνωμα των ρούχων;

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το στέγνωμα των ρούχων εξαρτάται από το ύφασμα και τις οδηγίες φροντίδας που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων! Ωστόσο σου προτείνουμε τον παρακάτω οδηγό για γενική χρήση:

 • Χαμηλή θερμοκρασία: Κατάλληλη για ευαίσθητα υφάσματα, όπως μάλλινα ή μετάξι, καθώς και για ρούχα που αναφέρουν "χαμηλή θερμοκρασία" στις οδηγίες φροντίδας. Εδώ καλό είναι να διατηρείται η θερμοκρασία έως 60°C.

 • Κανονική θερμοκρασία: Κατάλληλη για τα περισσότερα είδη ρούχων και υφασμάτων. Στα ρούχα σου μπορεί να αναγνωρίσεις την ειδική σήμανση που είναι ένας κύκλος με δύο τελείες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να στεγνώσεις τα ρούχα σου σε κανονική θερμοκρασία έως 80°C.

 • Υψηλή θερμοκρασία: Κατάλληλη για πιο ανθεκτικά υφάσματα και ρούχα, όπως πετσέτες ή λευκά βαμβακερά ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αυξήσεις τη θερμοκρασία στο μέγιστο που επιτρέπει η συσκευή σου. 

Σημαντικό: Να ελέγχεις τις οδηγίες του παραγωγού που αναγράφονται με σύμβολα στην ετικέτα για να προστατεύσεις τα ρούχα σου! 


Επίλεξε το ιδανικό στεγνωτήριο με βάση τις ανάγκες σου μέσα από μία μεγάλη ποικιλία Μεγάλων Οικιακών Συσκευών που θα βρεις στο allSmart! Κέρδισε διπλούς πόντους με ΚΑΘΕ αγορά!

Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος στεγνώματος για διαφορετικά υφάσματα;

Ο κατάλληλος τρόπος στεγνώματος εξαρτάται από το είδος του υφάσματος και τις ανάγκες του.

 • Βαμβακερά ρούχα: Σε κανονική θερμοκρασία (έως 80°C). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία για λευκά βαμβακερά ρούχα.

 • Μάλλινα, μετάξι ή ευαίσθητα ρούχα: Εδώ καλύτερη επιλογή είναι η χαμηλή θερμοκρασία (έως 60°C) ή αέρα για απαλό στέγνωμα. Καλό είναι να αποφύγεις την υψηλή θερμοκρασία για να μην φθαρούν ή καταστραφούν τα ρούχα σου.

 • Πετσέτες και σεντόνια: Σε υψηλή θερμοκρασία για καλύτερο αποτέλεσμα στεγνώματος και αποστείρωσης.

Διάλεξε το ιδανικό στεγνωτήριο με τις καλύτερες λειτουργίες για τα ρούχα σου στο allSmart! Εξασφάλισε την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής και κέρδισε διπλούς πόντους επιβράβευσης με κάθε αγορά.

Πώς μπορώ να αποφύγω τη συρρίκνωση των ρούχων μου κατά το στέγνωμα;

Η συρρίκνωση των ρούχων αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στα ρούχα ειδικά όταν δεν ακολουθούνται οι κατάλληλες οδηγίες που αναγράφονται στο καρτελάκι. 


Για να αποφύγεις τη συρρίκνωση των ρούχων κατά το στέγνωμα, σου προτείνουμε τις παρακάτω συμβουλές! 

Βασικό είναι να ελέγξεις τις ετικέτες των ρούχων για οδηγίες στεγνώματος και ακολούθησε τις προτεινόμενες θερμοκρασίες και χρόνους.

Αν δεν είσαι σίγουρος, προτίμησε τη χαμηλή θερμοκρασία στο στεγνωτήριο, ώστε να αποφύγεις την υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση.

Μείωσε επίσης την υπερβολική διάρκεια στεγνώματος και επίλεξε τον κατάλληλο κύκλο. Με αυτό τον τρόπο δεν μικραίνουν τα ρούχα σου και εξοικονομείς και ενέργεια! 


Pro Tip: Aφού ολοκληρωθεί το στέγνωμα, βγάλε αμέσως τα ρούχα από το στεγνωτήριο και κρέμασέ τα για να αποφύγεις τη συρρίκνωση που μπορεί να προκύψει από την παραμονή τους σε μια θερμή επιφάνεια.


Επίλεξε το στεγνωτήριό σου στο allSmart μέσα από μία μεγάλη γκάμα επώνυμων προϊόντων! Μην ξεχνάς ότι με κάθε αγορά κερδίζεις διπλούς πόντους επιβράβευσης!